Kirké

Anarchofeminizmus és divatkritika
Anarchofeminizmus és divatkritika

Miért mentenénk albán csecsemőket?! - élménybeszámoló a II. Radikális Népesedési Konferenciáról

Bajuszka és SaynoDávid cikke

Advertisement

Akárhány grafikus ismerőse is van az embernek, ritkán lát olyan meggyőző plakátot, mint ezé az eseményé, melyen egy KISBABA pózol papucsban egy PLÜSSFOKOSSAL. De így is maradtak kétségeink afelől, hogy ez a megfelelő program számunkra így szombat délutánra - bizonytalan volt, mennyire tudunk majd elvegyülni. Középhosszú szőke göndör hajjal ugyanis már nehéz cisz-heteró fiúként eladnia magát az ember lányának, de Lilla buli utáni kócos rövid haj és elaludt szemceruza kombója sem feltétlenül a megfelelő #look volt ebbe az idősödő radikális értelmiségiek által dominált közegbe.

Advertisement

A programnak helyszínt adó Hazatérés Temploma bizarran illeszkedik a Szabadság téri luxusszállók és a wine lounge mellé. A vitrinből stírölő Hot Horthy szobor mögött befordultunk a mauzóleumszerű előadóterembe, ahol a Facebookon mindössze negyven going ellenére teltház volt, így végül alig találtunk ülőhelyet.

Az eseménynek határozottan középosztálybeli légköre volt. Bár elhangoztak durva kijelentések és többször is elhatárolódtak a polkorrekt nyelvezettől, az előadók mégis hangsúlyozták, hogy "nem kirekesztőek" és próbálták a társadalomtudomány nyelvét beszélni. Az általunk látott három prezentáció nem volt interaktív; csak a konferanszié (aki Budaházy György testvére, Budaházy Edda volt) reflektált az elhangzottakra két előadás között.

Advertisement

Dr. Téglássy Imre, az Alfa Szövetség elnökének előadása az abortuszról: "A biopolitika háború, csak más eszközökkel"

Advertisement

Az első előadót rögtön azzal vezették fel, hogy egy "különösen tragikus eset" túlélőjeként nyilatkozik - amit ő úgy mondott el, hogy kiskamasz korában megtudta, hogy "az anyjának nevezett asszony megtett mindent a méhe terhétől való megszabadulásért". 12 gyerek édesapja, így a saját családjáról vetített képekkel kezdte, miután meglepően koherensen váltott a szabadkőműves összeesküvés leleplezésére. Egy korábban titkosított, de ma már mindenki számára hozzáférhető amerikai dokumentumot említett, ami explicit célként fogalmazta meg a "nem nyugati kultúrájú" népek szaporulatának kordában tartását.

Természetesen a nők akarata fel sem merült – az, hogy vannak életstratégiák azon túl is, hogy a testünket a nemzetség fennmaradása érdekében a férfiak korlátlan rendelkezésére bocsássuk. Nyilván csak a gonosz, "szabadkőműves-cinkos" orvosok és a mocskos liberális kormányok keltik azt az illúziót bennünk, hogy a nemzet szolgálata helyett AKÁR nagyjából meg is választhatjuk azt a gyerekszámot, amit mi személyesen fizikailag és lelkileg elviselhetőnek tartunk felnevelni. Meglepő módon az előadásában Téglássy végig kerülte a nyílt rasszizmust, és elsősorban az amerikai vezető köröket tette felelőssé – többek között felolvasta azt a 13 országot is, köztük pl. Kolumbiát, Indiát és Egyiptomot is, ahol a dokumentum alapján az USA hasonló agendát próbált érvényesíteni.

Advertisement

Ezt Budaházy Edda kirohanása követte, aki hozzátette, hogy mindez „szép és jó", de a jelenlévők mégsem azt szeretnék, hogy "a négerek meg az arabok" szaporodjanak, és láthatóan nem érvényesült a korábbi népesedéspolitika – hiszen mostanra pont a fehérek fogynak, méghozzá annyira, hogy már maga a nyugati kultúra fennmaradása került veszélybe! Bár Edda ezt teljesen reflektálatlanul és összefüggéstelenül adta elő, körülbelül egy beakadt magnószalag szintjén, a későbbi előadók, élükön Toroczkaival, talán túlságosan is terjengősen kifejtett elméletekkel siettek ezeket a nézeteket alátámasztani.

Az első előadás végeztével Edda levetített nekünk egy ismert, youtube-on terjedő összeesküvéselméletes videót a muszlim invázióról, ami az általa többször említett "őslakos fehér európai ember" eltűnését jósolta.

Novák Előd, az Országgyűlés Népesedési Albizottságának elnöke a Fideszes családpolitikáról

Advertisement

A legmeglepőbb viszont mindenképpen Novák Előd előadása volt, ami kiváló keretes szerkezete mellett egészen új irányokat mutatott a Jobbik gender-politikájában. Állítólag a kuruc.info újságírója vetette fel, hogy hol is maradt innen Dúró Dóra – hiszen őneki talán több mondanivalója lenne ebben a témában. Novák "nem ugrott be a kérdésnek", és sietett tisztázni, hogy a délelőtt Dórának volt elfoglaltsága, és ő vigyázott a gyerekekre, így lényegében kiegyenlített a köztük lévő munkamegosztás. Előtte azért viccesen megjegyezte, hogy nem ad támadási felületet azzal, hogy az "őskonzervatív" választ adná, miszerint a nőnek otthon van a helye, mire a közönség soraiban önfeledt kacarászás támadt.

Advertisement

Novák mentségére szól, hogy az általa "őskonzervatívnak" nevezett irányzattól valóban próbált elhatárolódni az előadás során. Ez persze nem jelenti azt, hogy más kérdésekben is ilyen haladó szellemű lett volna (megtudhattuk például, hogy a multikulturalizmus népírtás - azt ekkor már tudtuk az előző előadótól, hogy az abortusz is az!), és a nők munkába állásának a támogatását is főleg azzal magyarázta, hogy így növekedhet a gyermekvállalási hajlandóság azoknál, akik elsősorban gazdasági okokkal magyarázzák a gyermektelenségüket. Ugyanakkor megemlítette, hogy a gyermekvállalás lemondásokkal jár, és nehéz egy nőnek a négy fal közé szorulnia. Genderszempontból tehát részben egészen forradalmi, szinte már huszadik századi nézeteket hallhattunk Novák Elődtől! Balos körökben mozgolódókként kifejezetten érdekes volt valaki olyat hallgatnunk, aki a többek között életvédő kampányokat is támogató kormányt abortuszkérdésben többször is "túl píszínek" és "túl liberálisnak" nevezte.

Advertisement

Ebben a nagy katyvaszban talán kiemelhető kis pozitívum volt még, hogy azokkal az abortuszt ellenző, magukat életvédőknek nevező aktivistákkal ellentétben, akik a már megszületett gyerekekről nem sokat beszélnek, Novák megemlítette a családtámogatási javaslatokat, amiket benyújtottak, valamint felrótta Szijjártó Péternek, hogy nem tartotta magát az előző ciklusban felvetett javaslataihoz. Hozzátéve, hogy kormányra kerülésük esetén később a Jobbikon teljesen nyugodtan számon kérhetünk hasonlókat.

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a 64 Vármegye Mozgalom volt vezetője, a déli határszakasz illegális bevándorlóiról

Advertisement

Lehet, hogy nőként elég nyomást érzünk a pártalálásra és konvencionális családmodellbe való beilleszkedésre, azonban mindez semmiség ahhoz képest, amivel Toroczkai László bajtársainak kell szembenézniük. Előadását rögtön azzal kezdte, hogy teljes képtelenség, hogy bármilyen érvényes ok legyen arra, hogy egy hozzá hasonló korú férfiember ne alapítson családot. Különösen igaz ez a 64 Vármegyésekre, hiszen ők mind "sportos, jókötésű" férfiemberek – nehogy már így jöjjenek olyan kifogásokkal, hogy ők "nem találták meg még az igazit".

Advertisement

Hasonlóan felemelő érzés lehet Toroczkai feleségének lenni, és élő bizonyítékként szolgálni arra, hogy hiába egy paramilitáris jobboldali szervezet volt vezetője a férjünk, semmiképpen sem lehet kirekesztő és rasszista – hiszen egy moldáviai ROMÁNNAL házasodott össze! Pedig a - Toroczkai által mindenféle kritika nélkül hiteles történelmi dokumentumként elfogadott - XIX. századi regények tanulsága szerint a románoknak nincs öntudatuk, valamint Toroczkainén is látszik, hogy "temperamentumosak", és a "genetika dolgozik"! Ahh. <3

Toroczkai többször is hangsúlyozta, hogy bár a felesége nem magyar nemzetiségű (amiért elmondása szerint sok kritikát kapott régen a radikálisoktól), de a gyermekei már igen. Nem teljesen értett egyet az előtte felszólalókkal a bevándorló-kérdésben, szerinte nem feltétlenül problémás a dolog, amennyiben asszimilálódnak; főleg, ha a keresztény kultúrkörből jönnek és fehérek. Pozitívumként tüntette fel, hogy a saját felesége éppúgy feláldozta a saját identitását a férjéért, ahogy azt az ő saját (sváb) nagymamája is tette egykoron Toroczkai magyar nagyapjának kedvéért. A romantika nem halott.

Advertisement

Kitért még arra is, hogy nem szívesen beszél olasz és német felmenőiről, de hát szégyen ide, szégyen oda, az igazságot nem szabad elhazudni! (Bajuszka: Dávid ezen a ponton a fülembe súgta, hogy " mayonnaise with olive oil". Én felnevettem, ő is elkezdett kuncogni, féltünk egy sort, hogy kidobnak minket, teljesen klassz volt. Egy kis adrenalin sosem árt.)

Advertisement

Toroczkai elmondása szerint borzasztó dolgokat kell neki egy határ menti település polgármestereként elviselnie - ugyanis a felelőtlen albánok és délszlávok átszökdösnek télen a gyerekeikkel, hogy aztán neki kelljen megmentenie a fagyhalál szélén lévő csecsemőket, "pedig jobb dolga is lenne"! Továbbá problémák támadtak az ingyenétel-osztás során is, amikor is a tehetősebb lakosok, sőt, az erdélyi cigányok is megjelentek a "szajréért"! Kitért még arra is, mennyire rossz a hanyatló lélekszámú tanyavilágnak, hogy ott "városi lumpenprolik" és erdélyi cigányok próbáltak és próbálnak meg letelepedni, ami egészen ironikus, és szépen illusztrálja a kirekesztő politika önpusztító jellegét. Tragikomikus még, hogy az összes előadó - és maga a Jobbik is – így nevezik magukat a szegények védelmezőinek, sőt, képviselőinek.

Érezhető, hogy a radikálisok valamilyen szinten tisztában vannak a saját nézeteik ellentmondásaival. Ebben a beszédben például szóba került, hogy mi egy olyan kultúra vagyunk, akiknek több köze van a svédekhez, mint Dél-Európához, ugyanis az "északi civilizációba" tartozunk. Valószínűleg Toróczkai is észrevette, hogy ez túlságosan finnugor-pozitív kijelentés, így gyorsan hozzátette, hogy északi alatt az északi FÉLGÖMB, annak is az északibb részének népeire gondol, "Írorszától egészen Japánig", ezzel felölelve a sztyeppei közösségeket is. Érdekes ez a mesterséges kategorizáció, ami a – radikálisok által oly' nagyra becsült, és az elhangzott előadásban is sokat emlegetett - "genetikai különbségek", a rasszjegyek helyébe egy észak-dél ellentétet tesz, ezzel közelebb helyezve hozzánk a japánokat, mint akár a szerbeket vagy a románokat.

Advertisement

A polgármesterúr, társadalomtudományi alapossággal, három dolgot nevezett meg az emigránsok motivációjaként:

  • Gazdasági okok
  • Politikai okok
  • A gonosz LIBERALIZMUS kergetése

Ezek közül csak a középsőt tekintette jogos motivációnak, a gazdasági okokat azzal bagatellizálta el, hogy a koszovói albánok „400 000 forintos okostelefonokkal és 150 000 forintos Columbia-dzsekikkel" próbálnak átjönni a határon, az utolsó ösztönzőre példaként pedig egy iráni meleg párt hozott fel, akiknél plusz súlyosbító tényező volt, hogy egyikük "láthatóan elmebeteg volt". A konferencia emelkedettségét jelzi, hogy nagyjából két és háromnegyed órát kellett várnunk a buzilobbi emlegetéséig – egy vidéki művházban tartott mezei rendezvényen erre valószínűleg az első tizenöt percben sor került volna.

Advertisement

Az utolsó két előadást már sajnos nem láthattuk, ugyanis a kis intermezzóban feltálalt ingyen étel a többi vendéghez hasonlóan minket is megbabonázott, ezután pedig már nem láttuk sok értelmét a maradásnak. Miután a Nádor utcában elfogyasztattuk az elhozott szendvicseket, süteményeket és igen kiváló mini sajtrudakat, az est hátralévő részét az Alleeban a Marks and Spenceres ruhák összefogdosásával töltöttük. Azért reméljük, hogy az ottmaradók jól szórakoztak!

Advertisement

Köszönjük a vendéglátást!

Share This Story

Get our newsletter